"Arcasa-Group" Real Estate
How to get our office

Villa La Valera di Arese

Contact Information
Arcasa-Group
Сергей Аникеев
30 000 000
Lot №:
0957-1401
Area:
8000 m²
Land area:
110000 m²
Bedrooms:
5+
Balconies:
1
Distance to sea:
157 km
Distance to airport:
38 km
Description

La Valera in Arese is a mid-18th century villa with a completely enclosed park, situated just 5 km from Milan, in what once was and in certain ways still is typical Lombard countryside between the province’s chief town and the lakes. Though it now belongs to the Milanese belt, it maintains the appeal and flavor of times gone by, along with the peace and privacy that make guests instantly forget the neighboring city.

The Villa comprises a central structure surrounded by greenhouses and cottages. The heart of the Villa presents a typical H-shaped layout limited on one side and surrounding a large internal cloister in gravel with porticos and antique vases filled with lemon shrubs.

The wing facing south is designed for receptions and this is where the many 18th century halls stand overlooking the Italian garden.

This wing boasts four extensive lawns bordered by box trees and Ticino gravel, a fountain that creates special water effects and antique vases filled with citrus trees. A precious green tunnel formed with hornbeams runs along the southern wing.

A Moorish style Coffee House with pebble mosaics stands to its west. The 100 m long tunnel is centrally interrupted by an imposing gate supported by four statues columns; it shows the way to the park, the result of the century-long lab our of gardeners. Extensive lawns, little hills and rare ancient trees are the park’s pride.

A wide grassy path runs entirely through this cool shady oasis, the perfect place to relax. Its considerable dimensions, over ten hectares, offer walks and pleasant stops in a magnificent setting rich in visual perspectives and sudden color contrasts created by the variety of trees. The lemon-house stands next to the park and the Italian garden. This ancient country-style building was once the winter shelter for lemon plants, which are now protected in winter in modern greenhouses.

It is an exceptionally bright place with its fifty meter length, high ceilings with original chestnut beams, fireplaces and numberless windows facing south.

Entirely overlooking the garden, the lemon-house has today been converted into a cool and restful dining-hall.

Map

We use cookies to ensure we give you the best experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy to receive all cookies on our website. Find out more about our cookie policy.